Vakantie op de Malediven

Op welke manieren kun je vakantie vieren op de Malediven? Wat voor een verblijf kies je en van wat voor een formule maak je gebruik tijdens je verblijf? Dit zijn slechts enkele vragen die vast wel je gedachten hebben gepasseerd tijdens je voorbereiding en oriëntatie voor een vakantie op de Malediven. Op deze pagina geven informatie over enkele handige weetjes en feiten die je goed kunt gebruiken voor het plannen, maar ook het verblijven op de Malediven. We zijn ons ervan bewust dat het overzicht op deze pagina niet compleet is, maar wat ons betreft zijn dit de belangrijkste zaken die een rol spelen voor een goed verblijf op de Malediven.


All inclusive resorts

Vaak is een eiland een resort en de meeste resorts bieden pakketten aan op basis van een ‘all-inclusive’ arrangement. Vaak betekent dit dat je kosteloos kunt eten en drinken op een resort. Soms zitten er ook extra’s inbegrepen in je ‘all-inclusive’ pakket. Vaak is een verblijf op basis van ‘allinclusive’ op de Malediven aan te raden. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk nog wel extra kosten zult maken voor bijvoorbeeld excursies, wellnessfaciliteiten, à-la-carterestaurants en dranken die wat exclusiever zijn. Een andere tip is om dollars mee te nemen, want Euro’s zijn hier niet gewild en de wisselkoersen liggen laag. Al met al kun je bij het gebruik van een ‘all-inclusive arrangement ’ervan uitgaan dat een hoop onverwachte kosten worden voorkomen.

Watervilla’s

Wat is nou mooier dan ’s ochtends wakker te worden met je geliefde en direct vanaf je eigen terras een verfrissende duik te nemen in de Oceaan. Dit kan wanneer je een zogeheten watervilla boekt. Deze watervilla’s zijn via een stijger verbonden aan het eiland waar je verblijft en ze zijn één van de mooiste romantische accommodaties tijdens een huwelijksreis. Veel resorts bieden deze accommodatie aan.

Huwelijksreis naar de Malediven

Veel toeristen die de Malediven aandoen zijn pasgetrouwden die hier hun huwelijksreis doorbrengen. Dit is ook niet zo gek, want de omgeving doet paradijselijk aan en de meeste resorts doen erg hun best om haar bezoekers te voorzien van alle luxe en comfort. Je kunt hier wandelen op hagelwitte stranden of samen ontbijten op een zandbank die net onderwater staat. De romantiek spat eraf. Het is wel aan te raden om wat research te doen om te bepalen wat voor jou de beste bestemming is voor een huwelijksreis. De eilanden zijn niet groot dus andere bijkomende activiteiten en excursies zijn een welkome afwisseling met de vele romantische aangelegenheden.

Eten en drinken

Het eten en drinken op de Malediven is redelijk internationaal. Er zijn wel wat lokale dranken en natuurlijk ook gerechten die veelal vers uit de zee worden gevist. Tot nog niet eens zo heel lang geleden waren schildpadden hier een delicatesse. Gelukkig zijn deze tegenwoordig beschermd, maar er blijft genoeg ander eten over. Vaak wordt er bij je maaltijd rijst en Roschi geserveerd. Dit laatste is een soort gebakken brood. Lokale dranken zijn vaak vruchtensappen.

Shoppen

Op de meeste resorts houdt shoppen vooral in dat je souvenirs gaat kopen. Als je wilt gaan shoppen voor andere zaken zoals kleding en andere meer alledaagse zaken kun je het beste terecht in Malé. De hoofdstad van de Malediven heeft wel winkels waar je kunt shoppen. Omdat Malé met ruim 130.000 inwoners redelijk vol is voor een klein eiland, zul je opvallen dat de meeste winkels een verdieping hoger zitten. Dit is op zich wel een unieke ervaring.


Malediven als afsluiter van een rondreis door Sri Lanka

Sri Lanka is een geliefde bestemming voor veel reizigers. Het toeval wil dat de Malediven relatief dichtbij Sri Lanka liggen. Veel mensen combineren een kort verblijf op de Malediven als afsluiter van een rondreis in Sri Lanka. Verschillende reisbureaus bieden pakketten aan waar dit wordt gecombineerd. Een mooie manier om de drukte en hectiek van je indrukwekkende rondreis in een andere cultuur wat van je af te laten glijden, zodat vooral de mooie herinneringen blijven hangen.