Eilanden van de Malediven

Een eilandengroep als de Malediven kent natuurlijk veel mooie eilanden. Zo zijn er 26 atollen en ruim 1100 koraaleilanden. Van de eilanden zijn er zo’n 200 bewoond en 88 herbergen toeristen. Het mag duidelijk zijn dat het onmogelijk is om alle eilanden op deze pagina de aandacht te geven die ze verdienen. We hebben een selectie gemaakt van de eilanden waarvan we denken dat ze zeker een vermelding waard zijn. Met het grote aantal eilanden van de Malediven kan het dus zijn dat er eilanden missen waarvan je vindt dat ze hier ook een plaats verdienen. Je kunt altijd contact met ons opnemen, mocht dit het geval zijn.


Malé

De hoofdstad van de Malediven is een eiland dat deel uitmaakt van het atol Kafuu. De stad telt ondanks het geringe oppervlakte van 1,7 bij 1 kilometer meer dan 130.000 inwoners. Malé is dan ook het economisch en bestuurlijke centrum van de Malediven. Malé kent dan ook een lange geschiedenis. Al eeuwen wonen er mensen, maar de eerste gedocumenteerde bewijzen van bewoning dateren uit de twaalfde eeuw. Dit is ook de periode dat de bevolking van eiland werd bekeerd tot de Islam. Heel veel bezienswaardigheden herbergt Malé dan ook niet. Tot de twintigste eeuw was er een paleis, maar toen de monarchie werd afgeschaft werden het paleis met de bijbehorende forten afgebroken om meer ruimte te bieden voor de stad. Er zijn nog wel twee moskeeën te bezoeken die de moeite waard zijn. Door de beperkte ruimte zie je hier ook de meeste winkels op de eerste verdieping van panden. Ook de theehuizen zijn hier een typische verschijning. Hier kun je kleine hapjes eten en natuurlijk een lekker glas thee drinken.

Hulhulé

Malé is waarschijnlijk ook een van de weinige hoofdsteden zonder vliegveld. Toch is de stad goed bereikbaar via het ‘Malé International Airport’ Dat is gesitueerd op het nabij gelegen eiland Hulhulé. Hier kunnen internationale vluchten landen en van hieruit wordt er dan vaak met schepen en watervliegtuigen naar een binnenlandse eindbestemming gereisd.
Verder is Hulhulé momenteel een onbewoond eiland. Aan de oostzijde is men  bezig met een prestigieus landwinningproject. Bedoeling is dat mensen van het overbevolkte Malé hier dan kunnen wonen.

Olhuveli

Veel van de eilanden zijn oorspronkelijk onbewoond waarvan velen weer zijn ingericht als resort. Zo ook Olhuveli. Dit resort is een typisch voorbeeld van een romantische bestemming tijdens bijvoorbeeld de wittebroodsweken. Het eilandje ziet eruit als een paradijs uit een bountyreclame. Hagelwitte stranden met palmbomen. Op het strand zul je het aan niets ontbreken. De hutten liggen aan stijgers en staan in de zee. Op het resort zijn verschillende voorzieningen zoals wellness. Er is een groot restaurant en daarnaast zijn er nog drie à-la-carterestaurants. Een verblijf op Olhuveli kan in twee verschillende arrangementen aangegaan worden. Natuurlijk het overal bekende ‘Allinclusive’, maar ook de overtreffende trap die hier ‘ultra allinclusive’ wordt genoemd. De ‘allinclusive’ formule biedt alle te verwachten faciliteiten aan die je mag verwachten bij deze formule. Let er wel op dat het gratis drinken van dranken alleen geldt tussen 10.00uur en 00.00uur. Buiten deze tijden wordt er een redelijk hoge prijs gerekend. Bij de formule die hier ‘ultra allinclusive’ wordt genoemd zijn er wat aanvullende diensten, producten en faciliteiten voorzien voor de gasten. Verder gelden dezelfde basisprivileges als bij de gewone ‘allinclusive’ arrangementen. Een belangrijke tip is om hier Dollars bij je te hebben. Aan euro’s wordt hier weinig waarde gehecht en de wisselkoersen zijn dan ook uitermate slecht. Je krijgt voor een euro iets meer dan een halve dollar.

Meer informatie en bekijk de prijzen van vakanties naar Olhuveli

Ihuru

Ook Ihuru is een van oorsprong onbewoond eiland in de Malediven. Het mooie ronde eilandje is tegenwoordig een resort. Voor al haar ligging tussen de riffen maakt deze Resort een uitstekende duiklocatie. Het betreft hier een luxe resort waar je kunt verblijven in villa aan het strand. Het fijne is ook dat alle verblijven privékamers en tuinen hebben. Iets wat in de wittebroodsweken wel een welkome faciliteit is. Er zijn bovendien ook luxere villa’s met jacuzzi en massagestoelen. Op de resort zijn naast de uitstekende duikschool ook diverse Spa-faciliteiten ondergebracht waar je kunt genieten van een heerlijke welnessbehandeling. De restaurants bieden faciliteiten om je verblijf extra romantisch te maken. Zo kan een kok op een zandbank je eten bereiden en kun je naast de heerlijke lokale gerechten in het restaurant ook genieten van roomservice en een barbecue in je privétuin. Het verblijf is niet ‘all inclusive’. Er worden wel packages aangeboden waarbij je tot een bepaalde hoeveelheid wijn, bier en cocktails kunt nuttigen. De beoordelingen van bezoekers zijn over het algemeen zeer hoog. Zorg er wel voor dat je voldoende budget hebt wanneer je hier wilt verblijven.

Dhigurah

Dhigurah is een bewoond eiland gelegen in South Ari Atoll. Het eiland heeft de vorm van een waterdruppel, waarvan de onderkant bestaat uit de dorpskern en het puntje een lang uitgestrekte zandbank is. Na ongeveer 1 kilometer dorp en 2,5 kilometer palmboom begroeiing blijft er ongeveer 1,5 kilometer aan zandbank en strand over. De letterlijke vertaling van Dhigu (lang) Rah (eiland) is kenmerkend voor de vorm van het eiland: 4,5 kilometer lang en zo’n 300 meter breed. Dhigurah staat bekend om haar vriendelijke lokale bevolking van ongeveer 600 mensen en de ongerepte natuurlijke schoonheid die op vele resorts en andere lokale eilanden ontbreekt.
Er is een verscheidenheid aan duikplekken, koraal riffen en fauna in de omliggende wateren, onder meer walvishaaien en manta roggen zijn door het hele jaar te spotten. Om deze reden is Dhigurah onderdeel van het grootste beschermde natuurgebied op de Malediven: SAMPA (South Ari atoll Marine Protected Area). De Malediven staat bekend om haar resorts. In 2011 kwam hier een einde aan nadat de regel van ‘one island – one resort’ werd doorbroken door toerisme op lokale eilanden toe te staan. Bliss Dhigurah is een van de guest houses die haar deuren heeft geopend op het eiland en biedt daarmee de mogelijkheid tot een unieke, lokale ervaring waarin dezelfde natuurlijke schoonheid, stranden en excursies worden geboden. Bliss is het initiatief van Musannif (Maldiviër) en Anne (Nederlandse), heeft 15 kamers en een sterke focus op persoonlijke service en het creëren van een unieke ervaring.
Hop na een dag op het strand en in het water, snorkelen of duiken met walvishaaien, mantas en schildpadden in de jacuzzi op het dakterras. Geniet van een gezonde maaltijd en verse fruitdrankjes, en deel je dagelijkse avontuur met gratis, snel, internet in- en om het hele gebouw!


Thulhagiri

Het eilandje Thulhagiri is van oorsprong onbewoond. Ook hier bestaat het eiland uit een resort. Ook dit resort is een uitstekende bestemming voor de nieuwgetrouwden om te genieten van een romantisch verblijf voorzien van alle luxe en comfort. De enige manier om dit eiland te bezoeken is met een speedboot, dit is al een fantastisch begin van een romantisch verblijf. Het eiland zelf heeft uiteraard de typisch witte stranden en de onmisbare palmbomen. Het eiland wordt ook wel ‘love bird eiland ’genoemd. Het is klein en knus, maar alle luxe, zoals spa, wellness, sportfaciliteiten, entertainment, bars, restaurants en zwembaden zijn aanwezig. Een verblijf op dit eiland is op basis van ‘allinclusive’. Dat betekent in dit geval een selectie niet alcoholische en enkele alcoholische draken, maar ook ontbijt, lunch en diner. Bovendien kun je een excursie doen binnen het ‘allinclusive’ arrangement. Natuurlijk zijn er wel dranken die niet onder het pakket vallen, maar in principe valt het mee met de bijkomende kosten.

Meer informatie en bekijk de prijzen van vakanties naar Thulhagiri

Kuredu

Kuredu is een van oorsprong onbewoond eilandje in de Malediven waar je tegenwoordig naast de hagelwitte stranden met palmbomen een resort kunt vinden waar het heerlijk toeven is tijdens je huwelijksreis. In de kamers en openbare ruimten is een goede wifiverbinding aanwezig. Het eilandje is wat groter dan bij vele ander resorts. Hierdoor kun je ook een balletje slaan op de golfbaan. Daarnaast vind je er ook tal van typische andere faciliteiten en diensten die je mag verwachten op een luxe resort als deze. Ze zijn er verscheidene restaurants en bars, wellnessvoorzieningen, zwembaden en mogelijkheden om te sporten. Er zijn verschillende accommodaties te huren. Het gaat om villa’s en bungalows. De villa’s en bungalows liggen aan de zee, aan het zwembad of in een groene tuin. Sommige accommodaties hebben een jacuzzi. Een verblijf op Kuredu is op basis van ‘allinclusive’. De verzameling all inclusive-drankjes met alcohol omvatten niet alleen bier, wijn en lokale dranken, maar ook enkele internationale sterkedranken. Bij het eten is alleen het buffet gratis. Er is ook een ‘à-la-carterestaurant’ waar gewoon betaald moet worden. Op het eten en de dranken in het restaurant is wel korting voor mensen die op basis van een allinclusive verblijf logeren.

Meer informatie en bekijk de prijzen van vakanties naar Kuredu

Huvahandhoo

Dit is een onbewoond eiland dat deel uitmaakt van het gelijknamige Huvahandhoo Atol. Op dit eiland is het Lily Beach resort & spa gevestigd. Een uitstekende locatie waar je kunt genieten van witte stranden met palmbomen en je bovendien verwend kunt worden in alle wellnessfaciliteiten. Je verblijft hier in prachtige watervilla’s die zich te midden van het koraal bevinden en via een steiger verbonden zijn met het eiland. De kamers zijn voorzien van wifi en bovendien kun je vanaf je terras een verfrissende duik nemen in de lagune. Het resort is van alle bedenkbare luxe voorzien en boven biedt het ‘all in arrangement’ een ruim assortiment aan dranken en spijzen. Bovendien mag je tijdens je verblijf ook een keer per week dineren in het à-la-carterestaurant. Ook voor sport en ontspanning biedt dit resort veel activiteiten. Zo kun je er tennissen, kanoën in helderblauwe zeewater, fitnessen, duiken en snorkelen. Bovendien worden er ook veel activiteiten georganiseerd, zoals thema-avonden en shows. Lily beach is een duurder resort, maar het comfortniveau ligt dan ook hoog en veel van de faciliteiten zijn inbegrepen in de ‘allinclusive’ formule.

Kuramathi

Een watervliegtuig brengt je naar het Kuramathi Island Resort. Dit van oorsprong onbewoonde eiland maakt deel uit van Rasdhoo atol. Uiteraard is ook dit eiland een uitstekende bestemming voor een huwelijksreis. Het zal je niet te kort komen aan luxe en comfort. Naast de vele faciliteiten voor romantische koppels is hier ook een kids club aanwezig, zodat ook jonge gezinnen zich hier kunnen vermaken. Je kunt hier overnachten in een beach villa en in een water villa. Er wordt een ‘allinclusive’ arrangement aangeboden waar veel faciliteiten en diensten in zitten, maar het resort biedt ook nog veel extra’s aan tegen betaling. Het voordeel van deze constructie is dat het verblijf in basis goed betaalbaar is in vergelijking met andere resorts. Het is ook een wat groter eiland met maar liefst drie buffetrestaurants en zeven à-la-carterestaurants. Ook zijn er nog 7 bars verspreid over het eiland. Wat betreft eten en drinken is de all in formule redelijk dekkend. Alle restaurants zijn bijvoorbeeld inbegrepen. Sommige duurdere gerechten en dranken vallen er niet onder.

Meer informatie en bekijk de prijzen van vakanties naar Kuramathi

Veligandu

In de North Ari-atol ligt het eiland Veligandu. Dit is ook de naam van het resort dat hier gevestigd is. Verschillende villa’s aan het strand en boven het water maken een onvergetelijke basis van je romantische verblijf hier. Uiteraard zijn hier restaurants en bars te vinden. Ook is er een zwembad dat uitkijkt over de zee. Er zijn ook veel wellness faciliteiten en andere faciliteiten om het de gasten naar hun zin te maken. Ook hier kun je uitstekend snorkelen en eventueel duiken. In principe heeft het resort geen ‘allinclusive formule’ die je vooraf kunt boeken. Het is wel mogelijk om een package af te nemen ter plaatse waardoor het meeste eten en drinken en enkele faciliteiten verder kosteloos gebruikt kunnen worden.

Emboodhoo

Het eiland Emboodhoo ligt aan de Noordrand van de Zuid-Malé- atollen. Er zijn vergaande plannen om dit eiland om te toveren tot één groot luxe resort, maar voorlopig is dit niet het geval. Je kunt hier echter wel overnachten in Emboodhoo village. Dit is een hotel centraal op het eiland gelegen. Deze bestemming kan interessant zijn voor mensen die graag eens naar de Malediven willen, maar een wat meer beperkt budget hebben. De kosten voor een kamer zijn hier nog enigszins betaalbaar. Verwacht hier geen grote luxe, maar meer authenticiteit. Natuurlijk vind je hier ook de verschillende romantische plekken met hagelwitte stranden en heldere snorkel- en duikwateren. Op dit moment is het eiland nog redelijk authentiek. Waarschijnlijk is dit over enkele jaren compleet veranderd wanneer het luxe resort een feit is.

Meer informatie en bekijk de prijzen van vakanties naar Emboodhoo

Meeru

Zoals zoveel eilanden die deel uitmaken van de Malediven is ook Meeru een van oorsprong onbewoond eilandje dat is ingericht als resort. De heldere snorkel- en duikwateren in combinatie met de hagelwittestranden met palmbomen zijn ook hier de kenmerkende aantrekkingspunten voor nieuwgehuwden om hier een romantisch verblijf te boeken. Naast de accommodaties voor volwassenen zijn hier ook faciliteiten gericht op kinderen. Toch is er een restaurant waar het voor kinderen verboden is. Een verblijf in een van de villa’s aan het strand of op het water is op basis van een ‘allinclusive arrangement’. Uiteraard zijn de meeste dranken en gerechten inbegrepen, maar niet alle faciliteiten vallen onder dit arrangement. Ook bijvoorbeeld wifi op de kamer is tegen extra kosten te verkrijgen. Tegen betaling kun je hier ook een rondje van negen holes lopen. Het is een vrij groot eiland waardoor er veel faciliteiten zijn voorzien. Al met al is ook dit eiland een prima bestemming voor een romantisch verblijf. Ook als je kleine kinderen hebt, kun je die hier bij een oppas-service achterlaten voor wat quality time met zijn tweeën.

Meer informatie en bekijk de prijzen van vakanties naar Meeru

Nalaguraidhoo

In het Ari Atol vinden we Nalaguraidhoo. Dit oorspronkelijk onbewoonde eiland is tegenwoordig de plek waar het ‘Hotel Sun Island Resort’ is gevestigd. De kenmerkende fijne plaatsen zoals hagelwitte stranden en heldere duik- en snorkelwateren zijn ook hier aanwezig. Het resort is al te boeken op basis van halfpension. Voordeel is dat de basiskosten lager liggen, maar het nadeel is natuurlijk dat je rekening moet houden met meer bijkomende kosten. Er zijn kamers en bungalows te boeken die of wel op het strand staan of op het water. Het is ook mogelijk om een volpension arrangement of allinclusive arrangement te boeken. Bezoekers geven wel aan dat een allinclusive arrangement hier niet altijd een voordeel is. Er zijn ervaringen van allinclusive gasten die het gevoel hadden dat op hun faciliteiten beknibbeld werd om zo kosten te drukken. Verder heeft het eiland meer dan voldoende faciliteiten zoals bars, restaurants en wellness.

Meer informatie en bekijk de prijzen van vakanties naar Nalaguraidhoo

Kuredhdhoo

De kenmerken van de hagelwitte stranden met palmbomen en de heldere duikwateren gaan ook op voor dit eiland. Er is echter een groot verschil met veel van de andere eilanden die we hier aan bod hebben alten komen. Dit eiland is namelijk wel bewoond. Dit geeft een extra element aan je verblijf op de Malediven. Waar je vaak niet of nauwelijks in contact zult komen met lokale bewoners is dat hier dus wel mogelijk. Nu moet je ook geen grote hoeveelheden mensen verwachten, want het is en blijft een desolaat eiland waar de ruimte beperkt is. Je komt op dit eiland enkele hotels en resorts tegen. Hierdoor heb je iets meer keuze in het type verblijf dat je wilt of waar je budget voor hebt. Natuurlijk kun je er verder de gebruikelijke faciliteiten wat betreft horeca en wellness verwachten.

Cocoa

De villa’s zijn gevestigd op het water. Het eiland is van oorsprong onbewoond en tegenwoordig vind je hier het COMO Cocoa resort. Een luxe resort met alle faciliteiten die je mag verwachten. Zo zijn er meerdere bars en restaurants te vinden en ook wellness faciliteiten. Natuurlijk hier ook palmbomen op witte stranden om het romantische plaatje compleet te maken. Het kost wat meer speurwerk om je verblijf in dit prachtige resort te boeken vanuit het Nederlands taalgebied. Het leuke hiervan is wel dat je als last minute boeker goede zaken kunt doen.

Lankanfinolhu

Ten slotte willen we nog de aandacht vestigen op het luxe resort met de gelijknamige naam Lankanfinolhu Resort. Het eiland is bijna tien kilometer lang en sinds 1994 is dit resort er geherbergd. Ook op dit resort is er veel luxe aanwezig en de kenmerkende witte stranden met palmbomen waar je kunt genieten van een romantische zonsondergang. Het is mogelijk om dit resort te boeken als halfpension, volpension en all inclusive. Je kunt hier kiezen uit een kamer op het eiland of een villa op het water om je verblijf door te brengen. Tegen betaling is er een redelijk groot aanbod aan wellnessvoorzieningen. Een groot aantal sport- en ontspanningsactiviteiten zijn inbegrepen, maar tegen betaling zijn er nog vele extra activiteiten te ondernemen. Tijdens een verblijf op dit eiland kun je een mooie afwisselende vakantie beleven met ontspannen romantiek en activiteiten. Voor de ultieme romantische beleving is er ook een bad voorzien gevuld met rozenblaadjes.